Tijdens een heerlijke kampeervakantie bij een glamping op de Veluwe, geniet je van een veelzijdig stukje Nederlandse natuur. De Veluwe is de perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en overigens ook erg leuk met kinderen. Je kunt verschillende steden bezoeken zoals Arnhem of Apeldoorn, maar ook vind je verschillende interessante musea in deze regio.

 
 
 

Glamping op de Veluwe

De Veluwe is een on-Nederlands mooi natuurgebied met grote bossen, uitgestrekte velden, vlakke zandverstuivingen en natuurlijk prachtige wilde dieren. Een glamping op de Veluwe is dan ook een ideale uitvalsbasis om dit adembenemend mooie gebied in Gelderland te verkennen. Er is altijd iets te zien en te doen, ongeacht het seizoen. Sterker nog, elk seizoen laat je een andere kant van de Veluwe zien; het jonge groen in de lente, de paarse heidevelden aan het einde van de zomer, het dikke dek afgevallen bladeren en paddenstoelen in de herfst, en bossen met een laag sneeuw in de winter.

Verscholen tussen de afwisselende Veluwse landschappen liggen tal van glampings. Op de Veluwe vind je vele kleinschalige natuurcampings met luxe accommodaties, evenals gezellige familiecampings, boerderijglampings en vakantieparken. Het aanbod glampingaccommodaties is net zo uitgebreid. Wat denk je bijvoorbeeld van een echte boomhut of een compleet ingerichte safaritent? Een moderne Tiny House of juist een rustieke lodge die van alle gemakken is voorzien? Overnacht je toch liever een luxe stacaravan of een ruime bungalow? De keuze is reuze.

Luxe kamperen op de Veluwe

Luxe kamperen op de Veluwe is perfect voor natuurliefhebbers die graag iets meer comfort wensen tijdens hun vakantie. Op een glamping vind je luxe en bijzondere accommodaties die veelal van alle moderne gemakken zijn voorzien. Zo beschik je meestal over een eigen keukentje en de benodigde apparatuur, een badkamer en aparte slaapkamers met comfortabele bedden. Veel accommodaties beschikken ook over verwarming zodat je ook in de herfst en de winter kunt glamperen.

Wordt het een actieve vakantie? Of ben je juist op zoek naar de rust en een beetje cultuur? De Veluwe heeft het allemaal. Je kunt naar hartenlust wandelen, fietsen en paardrijden. Maak een mooie tocht door het Nationaal Park de Hoge Veluwe, probeer de ‘Big Five’ te spotten, en bezoek ook het Kröller-Müller Museum. In Arnhem vind je het Nederlands Openlucht Museum, Burgers’ Zoo en vele leuke winkels. Voor cultuur en historie spendeer je bijvoorbeeld een dagje in de oude Hanzesteden Hattem, Harderwijk en Elburg.